Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa ogonowa z grzybkami

Składniki:

  • 1 rosołowa kostka
  • 3 średnie marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 por / biała część/
  • 2 duże cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • 6 suszonych grzybków
  • 25 dkg wędzonego boczku
  • 1 zupa ogonowa w proszku
  • sól, pieprz, Vegeta do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Do garnka wlać około 2 litry wody, dodać kostkę rosołową i uprzednio namoczone grzyby. Zagotować. Warzywa umyć, obrać i pokroić w kostkę. Por białą część pokroić w talarki. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki dodać do wywaru. Obrać cebulę, pokroić w pół plasterki. Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć z cebulą na złocisty kolor, dodać do garnka. Rozrobić w garnuszku zupę ogonową wg przepisu na opakowaniu i dodać do zupy. Doprawić do smaku solą, pieprzem Vegetą.

     

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *