Składniki:
- ½ kg mięsa wieprzowego
- 2 czerwone papryki
- 1 bakłażan
- 10 ziemniaków średniej wielkości
- 2 cebule
- 1 puszka koncentratu pomidorowego
- 2 łyżki mąki
- sól, pieprz do smaku
- 2 liście laurowe
- ziele angielskie
- sól, pieprz
- czerwona mielona papryka do smaku
- 2 litry bulionu mięsnego
Sposób przyrządzenia:
Warzywa i mięso umyć, osączyć i pokroić w kostkę. W bulionie mięsnym ugotować mięso, dodać liście laurowe, ziele angielskie. Do garnka wlać olej, dodać cebulę, pokrojone w kostkę ziemniaki i ugotowane mięso. Wymieszać i po 10 minutach zalać wywarem z mięsa. Gdy ziemniaki będą miękkie dodać bakłażan, paprykę i pieczarki, dodać koncentrat pomidorowy. Doprawić do smaku solą, pieprzem, mieloną papryką. Zaprawić mąką.