Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z bakłażana z pieczarkami

Składniki:

  • ½ kg mięsa wieprzowego
  • 2 czerwone papryki
  • 1 bakłażan
  • 10 ziemniaków średniej wielkości
  • 2 cebule
  • 1 puszka koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki mąki
  • sól, pieprz do smaku
  • 2 liście laurowe
  • ziele angielskie
  • sól, pieprz
  • czerwona mielona papryka do smaku
  • 2 litry bulionu mięsnego

    Sposób przyrządzenia:
    Warzywa i mięso umyć, osączyć i pokroić w kostkę. W bulionie mięsnym ugotować mięso, dodać liście laurowe, ziele angielskie. Do garnka wlać olej, dodać cebulę, pokrojone w kostkę ziemniaki i ugotowane mięso. Wymieszać i po 10 minutach zalać wywarem z mięsa. Gdy ziemniaki będą miękkie dodać bakłażan, paprykę i pieczarki, dodać koncentrat pomidorowy. Doprawić do smaku solą, pieprzem, mieloną papryką. Zaprawić mąką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *