Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa jarzynowa wiosenna

 

Składniki:

  • ½ kg wołowiny
  • 2 marchewki
  • 2 ziemniaki
  • kawałek selera
  • kawałek pietruszki
  • 1 por / biała część /
  • ½ szklanki fasolki szparagowej
  • ½ szklanki groszku konserwowego
  • 1 mały brokuł
  • 2 łyżki posiekanego zielonego koperku
  • 3 łyżki śmietany 18%

 

 

Sposób przyrządzenia:
Mięso umyć, osączyć i pokroić w kostkę, zalać 2 litrami wody i zagotować. Ziemniaki, marchewkę, selera, pietruszkę pokroić w kostkę. Pora umyć, białą część pokroić w talarki, fasolkę w kawałki. Warzywa włożyć do wywaru, gotować około 15-20 minut. Podkoniec gotowania dodać różyczki brokułu, groszek konserwowy i posiekany koperek. Gotować jeszcze 10 minut. Gotową zupę zabielić śmietaną.

1 comment for “Zupa jarzynowa wiosenna

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *