Składniki:
- ½ kg wołowiny
- 2 marchewki
- 2 ziemniaki
- kawałek selera
- kawałek pietruszki
- 1 por / biała część /
- ½ szklanki fasolki szparagowej
- ½ szklanki groszku konserwowego
- 1 mały brokuł
- 2 łyżki posiekanego zielonego koperku
- 3 łyżki śmietany 18%
Sposób przyrządzenia:
Mięso umyć, osączyć i pokroić w kostkę, zalać 2 litrami wody i zagotować. Ziemniaki, marchewkę, selera, pietruszkę pokroić w kostkę. Pora umyć, białą część pokroić w talarki, fasolkę w kawałki. Warzywa włożyć do wywaru, gotować około 15-20 minut. Podkoniec gotowania dodać różyczki brokułu, groszek konserwowy i posiekany koperek. Gotować jeszcze 10 minut. Gotową zupę zabielić śmietaną.
1 comment for “Zupa jarzynowa wiosenna”