Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z melonów z tymiankiem

Składniki:

  • 1 melon galia
  • 1 melon charantais
  • 1 melon wodny
  • 4 gałązki tymianku
  • 8 dag cukru pudru
  • 2 łyżki miodu

Sposób wykonania:

  1. 400 ml wody wymieszać z miodem, cukrem oraz 2 gałązkami tymianku.
    Doprowadzić do wrzenia i trzymać na ogniu około 5 minut.
    W między czasie melony obrać, usunąć pestki i pokroić na cząstki, które wrzucić do syropu.
    Gotować kolejne 5 minut.
    Po tym czasie kawałki melon wyjąć i przełożyć do talerza i przecedzić na nie syrop.
    Dodać pozostały tymianek i wstawić do lodówki na 6 godzin.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *