Składniki:
- 1 ½ litra bulionu grzybowego z kostki
- 1 kg boczniaków
- 30 dkg makaronu wstążki
- 1 duża cebula
- 1 marchewka
- ½ szklanki koncentratu pomidorowego
- 3 łyżki oleju
- ½ szklanki posiekanej zielonej natki pietruszki
- sól, pieprz do smaku
Sposób przyrządzenia:
Grzyby oczyścić, umyć, osączyć na sicie, pokroić na kawałki. Cebulę obrać, posiekać. Marchewkę umyć, obrać, zetrzeć na tarce. Olej rozgrzać w garnku, przesmażyć boczniaki i cebulę, wlać bulion i przecier pomidorowy, dodać marchewkę, wymieszać. Włożyć makaron, wymieszać, gotować na małym ogniu około 20 minut. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, posypać natką pietruszki.