Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z makaronem i boczniakami Iwony

Składniki:

  • 1 ½ litra bulionu grzybowego z kostki
  • 1 kg boczniaków
  • 30 dkg makaronu wstążki
  • 1 duża cebula
  • 1 marchewka
  • ½ szklanki koncentratu pomidorowego
  • 3 łyżki oleju
  • ½ szklanki posiekanej zielonej natki pietruszki
  • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:

    Grzyby oczyścić, umyć, osączyć na sicie, pokroić na kawałki. Cebulę obrać, posiekać. Marchewkę umyć, obrać, zetrzeć na tarce. Olej rozgrzać w garnku, przesmażyć boczniaki i cebulę, wlać bulion i przecier pomidorowy, dodać marchewkę, wymieszać. Włożyć makaron, wymieszać, gotować na małym ogniu około 20 minut. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, posypać  natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *