Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z migdałowych płatków z cynamonową nutką Iwony

Składniki:

  • 25 dkg migdałowych płatków
  • 4 szklanki mleka
  • 10 łyżek  cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 2 łyżki maki ziemniaczanej
  • 4 łyżki  śmietany 22%
  • kawałek kory cynamonu
  • 4 kromki chleba tostowego
  • 1 łyżka  masła

    Sposób przyrządzenia:
    Mleko zagotować z cukrem, cukrem waniliowym i cynamonem. Płatki migdałowe zrumienić na suchej patelni. Śmietanę połączyć z mąką, wlać  mleko, dodać płatki migdałowe, zagotować stale mieszając, wyjąć cynamon. Chleb pokroić w kostkę i zrumienić na maśle na patelni w temperaturze 180 stopni C. Zupę podawać z grzankami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *