Składniki: 1 kg cielęciny 2 łyżki mąki 1 cebula 4 łyżki oliwy z oliwek 20 dag pieczarek 1 szkl bulionu grzybowego 3 łyżki śmietany sól pieprz Sposób wykonania: Mięso pokroić na duże kawałki, które obtoczyć w mace i usmażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym tłuszczu. W między czasie na reszcie rozgrzanego tłuszczu przesmażyć posiekaną cebulę…
Tag: bulion grzybowy
Porady i Ciekawostki
Kasza gryczana z suszonymi grzybami
by Martyna Szczotka • • 0 Comments
Listy
Eskalopki z grzybami
by Alina Borkowska • • 0 Comments
Składniki: 1 kg cielęciny przedniej 2 łyżki mąki 1 cebula 4 łyżki oliwy z oliwek 20 dag pieczarek 1 szkl bulionu grzybowego 3 łyżki śmietany sól pieprz Sposób wykonania: Umyte i osuszone mięso pokroić na mniejsze kawałki, które oprószyć solą i obtoczyć w mące. Następnie obsmażyć na 2 łyżkach rozgrzanego tłuszczu ze wszystkich stron na…
Listy
Zupa z makaronem i boczniakami Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 1 ½ litra bulionu grzybowego z kostki 1 kg boczniaków 30 dkg makaronu wstążki 1 duża cebula 1 marchewka ½ szklanki koncentratu pomidorowego 3 łyżki oleju ½ szklanki posiekanej zielonej natki pietruszki sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Grzyby oczyścić, umyć, osączyć na sicie, pokroić na kawałki. Cebulę obrać, posiekać. Marchewkę umyć, obrać, zetrzeć…