Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kasza gryczana z suszonymi grzybami

 

Składniki:

 

  • 1 ½ szkl kaszy gryczanej
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżka masła
  • 5 dag suszonych grzybów
  • 1 kostka bulionu grzybowego
  • 1 łyżeczka suszonego koperku

Sposób wykonania:
Grzyby zalać 4 szklankami wody i odstawić na kilka godzin.
Po tym czasie je ugotować  w tej samej wodzie, odcedzić i pokroić.
Wrzucić ponownie do wywaru w którym się gotowały.
Następnie na rozgrzanym tłuszczu smażyć kaszę kilka minut cały czas mieszając.
Wówczas dodać grzyby razem z wywarem oraz wrzucić kostkę bulionową.
Wymieszać i gotować pod przykryciem około 25 minut.
Pod koniec gotowania wrzucić jeszcze posiekany koperek.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *