Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z krewetek i warzyw

 

Składniki:

 

  • 3 łyżki masła
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 cebula
  • 1 marchewka
  • 1 łodyga selera naciowego
  • 1 1/5 l wywaru z ryb
  • 4 łyżki czerwonego wina
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • 1 listek laurowy
  • sól
  • pieprz
  • 600 g krewetek
  • 100 ml śmietany 22%

Sposób wykonania:
Na rozgrzanym maśle przesmażyć posiekaną cebulę i czosnek.
Wówczas dodać posiekaną marchewkę i seler naciowy.
Smażyć kolejne 3 minuty.
Po tym czasie dodać wywar oraz czerwone wino.
Dokładnie wymieszać i dodać przecier pomidorowy oraz listek laurowy.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Gotować kolejne 20 minut po czym zdjąć z ognia i odstawić na 10 minut.
Następnie połowę zupy zmiksować i połączyć z resztą zupy.
Dodać krewetki i gotować 6 minut.
Na koniec domieszać śmietanę i gotować ostanie 2 minuty.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *