Składniki:
- 20 dag krewetek
- 1 szkl posiekanej cebuli
- 2 ząbki czosnku
- łyżka oliwy z oliwek
- puszka pomidorów
- 250 g sosu pomidorowego
- ziemniak
- zielona papryka
- łodyżka selera naciowego
- marchew
- łyżeczka suszonego tymianku
- ¼ łyżeczki pieprzu
- 4 krople ostrego sosu chili
- 550 g muli z puszki
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
Sposób wykonania:
Na rozgrzanej oliwie przesmażyć posiekaną cebulę i czosnek.
Wówczas dodać posiekane pomidory razem z zalewą, posiekanego ziemniaki, zieloną paprykę, seler, marchew, tymianek, pieprz oraz osty sos.
Całość dokładnie wymieszać i doprowadzić do wrzenia.
Gotować na małym ogniu pod przykryciem około 25 minut.
Po tym czasie dodać krewetki, mule oraz natkę pietruszki.
Doprowadzić jeszcze raz do wrzenia i gotować ostanie 2 minuty pod przykryciem.