Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z jabłek lub gruszek

Składniki:

• 10 jabłek
• szklanka wina białego
• 25 – 35 dag cukru
• 0,5 l śmietany
• 3 żółtka
• przyprawy

Sposób przyrządzenia:
Na 6 osób brać 10 koniecznie winkowatych jabłek; pokrajać je drobno, włożyć do garnka, zalać litrem wody i gotować aż do rozgotowania. Wtedy przetrzeć przez rzadkie sito. Dodać białego wina, cukru, skórkę z połówki cytryny otartą o cukier lub kawałek tłuczonej wanilii. Pół litra kwaśnej śmietany ubić z 3 żółtkami, rozgrzaną zupę wlać po trosze do śmietany, aż się wszystko wymiesza, postawić jeszcze na blasze, aby się zagrzała, ale nie zagotowała.
Wynieść następnie do piwnicy do wystudzenia. Do takiej zupy podaje się grzanki maczane w śmietanie i na młodym maśle smażone, posypane zaraz z patelni cukrem. Zupełnie tak samo robi się zupę z gruszek, trzeba jednak koniecznie dołożyć kilka jabłek i mniej dawać cukru, bo inaczej będzie mdła.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *