Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z ciecierzycy z tofu

Składniki:

  • 10 dag wędzonego tofu
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 cebula
  • 25 dag ciecierzycy
  • oliwa z oliwek
  • 1 litr bulionu warzywnego
  • 2 bulwy kopru włoskiego
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz

    Sposób wykonania:

    Ciecierzycę zalać woda i odstawić na noc.
    Następnego dnia cebulę posiekać na rozgrzanej oliwie, wówczas dodać posiekaną natkę pietruszki oraz koper pokrojony na plastry.
    Trzymać na ogniu około 2 minut.
    Po tym czasie wlać bulion oraz dodać koncentrat pomidorowy i dokładnie wymieszać.
    Na koniec dodać jeszcze ciecierzyce oraz tofu.
    Trzymać na ogniu około 35 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *