Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z ciecierzycy na wołowinie

 

Składniki:

  • 1 łyżka oleju roślinnego
  • 450 g chudej wołowiny
  • 1 szkl. siekanej cebuli
  • ½ szkl. posiekanej marchwi
  • 1/8 łyżeczki soli czosnkowej
  • pieprz
  • ¼ szkl. ciecierzycy
  • 3 szkl. wywaru wołowego
  • 1 szkl. sosu salsa
  • ¼ szkl. śmietany

 

 

Sposób wykonania:

  1. Posiekaną cebulę, marchew oraz mięso wrzucić do rondla z rozgrzanym olejem.
    Smażyć na małym ogniu około 7 minut, doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Po tym czasie dodać ciecierzycę, wywar oraz sos salsa.
    Całość dokładnie wymieszać i doprowadzić do wrzenia.
    Trzymać na małym ogniu około 2-3 minut.
    Udekorować bitą śmietany.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *