Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z chleba z rodzynkami i miodem

Składniki:

  • 20 dag razowego chleba
  • 10 dag rodzynków
  • 1 łyżka dżemu z żurawin
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • szczypta mielonego cynamonu
  • sól
  • cukier

Sposób wykonania:
Rodzynki zalać letnią przegotowaną wodą i odstawić na 30 minut.
W między czasie chleb pokroić w kostkę i zarumienić w rozgrzanym piekarniku.
Wówczas zalać je litrem wrzątku i odstawić na chwilę aby nasiąkły.
Dodać do chleba żurawinę, miód oraz sok z cytryny.
Całość zmiksować i doprawić cynamonem.
Gotować na małym ogniu około 5 minut.
Przed podaniem posypać rodzynkami.
Podawać na zimno lub gorąco.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *