Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z bananów z migdałami

 

Składniki:

  • 1 pomarańcza
  • 3 banany
  • ½ l mleka
  • ½ cytryny
  • szczypta cynamonu
  • małe op cukru waniliowego
  • garść płatków migdałowych

Sposób wykonania:

  1. Banany pokroić na plasterki, które skropić sokiem z cytryny.
    Następnie do rondelka wlać mleko.
    Dodać cynamon oraz cukier waniliowy.
    Doprowadzić do wrzenia po czym zestawić z ognia do ostygnięcia.
    Wówczas dodać do niego banany oraz sok wyciśnięty z pomarańczy.
    Całość dokładnie zmiksować na jednolitą konsystencję.
    Wstawić do lodówki na kilka godzin.
    Przed podaniem posypać płatkami migdałowymi zarumienionymi na suchej patelni.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *