Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Czekoladowe ciasteczka Eweliny

 

Składniki:

  • 180 g czekolady
  • 180 g masła
  • 3 jajka
  • 3 żółtka
  • 3 łyżki mąki
  • 6 łyżek cukru
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Sposób wykonania:

  1. Jajka roztrzepać razem z żółtkami.
    Wówczas dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz cukier.
    Całość dokładnie wymieszać, wówczas dodać masło i czekoladę rozpuszczoną w kąpieli wodnej.
    Ponownie wymieszać, aby składniki się połączyły.
    Gotowe ciasto przelać do foremek.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 20 minut.

Liczba porcji: 6

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *