Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z razowego chleba

 

Składniki:

  • 20 dag razowego chleba
  • 10 dag rodzynków
  • 1 łyżka dżemu z żurawin
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • szczypta mielonego cynamonu
  • sól
  • cukier

Sposób wykonania:

  1. Rodzynki zalać letnią przegotowaną wodą i odstawić na 30 minut.
    W między czasie chleb pokroić w kostkę i zarumienić w rozgrzanym piekarniku.
    Wówczas zalać je litrem wrzątku i odstawić na chwilę aby nasiąkły.
    Dodać do chleba żurawinę, miód oraz sok z cytryny.
    Całość zmiksować i doprawić cynamonem.
    Gotować na małym ogniu około 5 minut.
    Przed podaniem posypać rodzynkami.
    Podawać na zimno lub gorąco.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *