Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa wiśniowa Iwony

Składniki:

    •    1 kg wiśni
    •    1 szklanka wody
    •    20 dkg cukru
    •    1 łyżka miodu
    •    ½ łyżeczki otartej skórki cytrynowej
    •    1 łyżeczka cynamonu
    •    1 goździk
    •    ½ szklanki wiórek kokosowych
    •    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    •    50 ml likieru wiśniowego
    •    5 dkg migdałów

    Sposób przyrządzenia:

    Wiśnie umyć,  wydrylować. Migdały posiekać i uprażyć na patelni. Zagotować wodę, cukier, miód i przyprawy, dodać wiśnie, wiórki kokosowe. Zagotować, wlać likier, wymieszać mąkę  ziemniaczaną z wodą, wlać  do zupy , moment  zagotować. Podawać schłodzoną, posypaną migdałami.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *