Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa szpinakowa z czosnkiem

Składniki:

  • 2 litry wody
  • kostka bulionu drobiowego
  • 1 opakowanie szpinaku / mrożonka/
  • 1 szklanka śmietany
  • 1 żółtko
  • 4 ząbki czosnku
  • sól, pieprz do smaku
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżka masła

Sposób przyrządzenia:
Z mąki i tłuszczu przyrządzić jasną zasmażkę, zalać  wodą, dodać  kostkę  bulionową i zagotować. Szpinak rozmrozić, dodać  do wywaru, ponownie zagotować. Do zupy dodać obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, pod koniec gotowania dolać śmietanę z roztrzepanym żółtkiem, zmiksować. Udekorować kleksem śmietany.
 

Post navigation

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *