Składniki:
- 125 g ugotowanych i obranych krewetek
- 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka oleju roślinnego
- 12 arkuszy ciasta na pierożki wonton
- 1 jajko
- 850 ml wywaru z ryby
- 175 g filetu z białej ryby
- odrobina sosu chili
- szczypiorek
Sposób wykonania:
¼ krewetek pokroić i wymieszać z posiekanym czosnkiem i szczypiorek po czym całość przełożyć na patelni z rozgrzanym olejem.
Smażyć około 2 minut po czym zestawić z ognia do ostygnięcia,
Następnie ciasto pokroić na kwadraty, na każdym rozłożyć po łyżce krewetek.
Brzegi posmarować jajkiem i zawinąć do góry.
Natomiast wywar z ryby zagotować, dodać do niego resztę krewetek i pokrojona rybę.
Trzymać na ogniu około 5 minut.
Po tym czasie doprawić doi smaku chili, włożyć pierożki i gotować ostanie5 minut.
Przed podaniem udekorować szczypiorkiem i posiekana chili.