Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa rybna z pierożkami

 

Składniki:

 

  • 125 g ugotowanych i obranych krewetek
  • 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka oleju roślinnego
  • 12 arkuszy ciasta na pierożki wonton
  • 1 jajko
  • 850 ml wywaru z ryby
  • 175 g filetu z białej ryby
  • odrobina sosu chili
  • szczypiorek

Sposób wykonania:
¼ krewetek pokroić i wymieszać z posiekanym czosnkiem i szczypiorek po czym całość przełożyć na patelni z rozgrzanym olejem.
Smażyć około 2 minut po czym zestawić z ognia do ostygnięcia,
Następnie ciasto pokroić na kwadraty, na każdym rozłożyć po łyżce krewetek.
Brzegi posmarować jajkiem i zawinąć do góry.
Natomiast wywar  z ryby zagotować, dodać do niego resztę krewetek i pokrojona rybę.
Trzymać na ogniu około 5 minut.
Po tym czasie doprawić doi smaku chili, włożyć pierożki i gotować ostanie5 minut.
Przed podaniem udekorować szczypiorkiem i posiekana chili.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *