Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa pomidorowo – pieczarkowa z pulpetami

Składniki:

  • 25  dkg mielonej wieprzowiny
  • 25 dkg pieczarek
  • mały seler
  • 1 jajko
  • cebula
  • 0,5 puszki zielonego groszku
  • 2 łyżki oleju
  • mała puszka koncentratu pomidorowego
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • kostka rosołowa
  • słodka papryka
  • zielony pieprz
  • cukier, sól

Sposób przyrządzenia:
Seler zetrzeć na drobnej tarce. pieczarki poszatkować .na rozgrzanym tłuszczu podsmażyć seler i pieczarki. Dodać koncentrat pomidorowy, wlać litr wody, zagotować wrzucić kostkę rosołową, gotować 10 minut.
Cebulę obrać posiekać i razem z jajkiem dodać do mięsa, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać.
Z masy mięsnej formować kulki. Wkładać je do wrzącej zupy i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut. Zupę posypać natką.
Przepis nadesłany na III edycją konkursu. Autor: Anna Muchowska

2 comments for “Zupa pomidorowo – pieczarkowa z pulpetami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *