Składniki:
- 2 surowe kotlety schabowe
- 3 pieczarki
- 3 brukselki
- marchewka
- kawałek selera
- kawałek pora
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- trochę mleka
- mąka ziemniaczana
- listek laurowy
- ziele angielskie
Sposób przyrządzenia:
Przez pół godziny gotować kotlety z dodatkiem listka laurowego, ziela angielskiego, pokrojonej marchewki, selera i brukselki. Podsmażyć na oleju pieczarki z pokrojonym porem. Dodać do zupy i wymieszać. Gotować jeszcze 15 minut. Dodać koncentrat i odrobinę mleka połączonego z mąką ziemniaczaną. Posolić do smaku i dodać szczyptę cukru. Podawać ze słodką śmietanką rozprowadzoną na wierzchu zupy już na talerzach.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad