Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pizza etiopska

Składniki:
Ciasto:

  • 2 szklanki mąki
  • 20dkg margaryny
  • odrobina wody
  • sól

Sos:

  • 2 koncentraty pomidorowe duże
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżka margaryny
  • cebula
  • bazylia
  • oregano

Nałożenie:

  • cebula
  • jajka, pomidory
  • kiełbasa
  • pieczarki
  • żółty ser ( w ilościach dobranych do naszego gustu)

 

Sposób przyrządzenia:
Z podanych składników zagnieść ciasto i wykleić nim nasmarowaną tłuszczem blaszkę
Sos: podsmażyć cebulę i na końcu dodać czosnku, nie smażąc go długo bo zrobi się gorzki. Zalać wszystko koncentratem dodać resztę przypraw i wolno podgrzewać. Jak sos zgęstnieje wysmarować nim wcześniej przygotowane ciasto. Na wierzch nakłaść składników takich jak cienko pokrojona kiełbasa, jajka ugotowane na twardo, pomidory pieczarki i co dusza zapragnie. Zasypać żółtym serem. Piec w piekarniku do czasu całkowitego rozpuszczenia sera. Najlepiej w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem.
Przepisy nadesłane na konkurs: Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Joanna Kita

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *