Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekanka makaronowa z kiełbasą i grzybami

Składniki:

  • 40dkg makaronu
  • 2-3 łyżki oleju
  • sos boloński do makaronu
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany
  • 2 łyżki mąki
  • 50 dkg kiełbasy
  • 50 dkg pieczarek
  • 40 dkg żółtego sera startego na tarce
  • 2 cebule

 
Sposób przyrządzenia:
Kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażać bez tłuszczu na patelni teflonowej, aż stanie się chrupiąca. Odcedzić wylewając tłuszcz. Pieczarki z cebulą poddusić na patelni teflonowej (bez tłuszczu, pieczarki puszczają dużo soku na małym ogniu. Makaron gotujemy  w osolonej wodzie z olejem, zapobiegającym sklejaniu się makaronu. Następnie odcedzamy go i płuczemy zimną woda. Kiełbasę, pieczarki  cebulą i makaron mieszamy w  garnku i przygotowujemy sos. Sosy do makaronu przyrządzamy wg przepisu na opakowaniu, 2 łyżki śmietany mieszamy z mąką i odrobiną wody, następnie dolewamy trochę sosu, przelewamy na gotujący się na wolnym ogniu sos boloński. Mieszamy nie pozwalając na zwarzenie się i wyłączamy. Dodajemy połowę utartego sera i zalewamy makaron z dodatkami. Po połączeniu składników wylewamy w naczynie żaroodporne i posypujemy serem. Zapiekamy około 25 minut w 200 stopniach.
Przepisy nadesłane na konkurs: Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Joanna Kita

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *