Składniki:
- 40 dag. pieczarek
- 2 marchewki
- 3 podłużne serki topione o smaku śmietankowym
- 1 cebula
- makaron nitki
- olej
- natka pietruszki
- sól
- pieprz
- majeranek
- vegeta
Sposób przyrządzenia:
Pieczarki i marchewki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Do 1 litra wody wrzucić 3 serki topione i gotować , aż się dokładnie rozpuszczą. Na patelni podsmażyć pieczarki, marchewki, cebulę i trochę posiekanej natki. Gdy wszystko się podsmaży i poddusi , wrzucić do wody z serkami i zagotować. Pod koniec gotowania doprawić solą, pieprzem i vegetą i dodać szczyptę majeranku. Ugotowany i odcedzony makaron ułożyć na talerzach i zalać zupą.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad