Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa pieczarkowa z makaronem

Składniki:

  • 40 dag. pieczarek
  • 2 marchewki
  • 3 podłużne serki topione o smaku śmietankowym
  • 1 cebula
  • makaron nitki
  • olej
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
  • vegeta

Sposób przyrządzenia:
Pieczarki i marchewki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Do 1 litra wody wrzucić 3 serki topione i gotować , aż się dokładnie rozpuszczą. Na patelni podsmażyć pieczarki, marchewki, cebulę i trochę posiekanej natki. Gdy wszystko się podsmaży i poddusi , wrzucić do wody z serkami i zagotować. Pod koniec gotowania doprawić solą, pieprzem i vegetą i dodać szczyptę majeranku. Ugotowany i odcedzony makaron ułożyć na talerzach i zalać zupą.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *