Składniki :
- 1 kg parówki grubej
- 50 dkg pieczarek
- 8 cebul
- groszek konserwowy razem z wodą
- przecier pomidorowy
- sól, pieprz
- śmietana
- odrobina mąki
Sposób wykonania:
- Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle, dodać pokrojone pieczarki i dusić razem. Parówkę obrać ze skórki i pokroić w pół plasterki, dodać do podsmażonej cebuli z pieczarkami i razem jeszcze podsmażyć. Przełożyć to wszystko do garnka nalać wody, dodać groszek razem z wodą dodać przecier pomidorowy i chwilę pogotować. Na końcu zaprawić rozmieszaną mąką ze śmietaną i doprawić do smaku i jeszcze raz zagotować.
Przepis nadesłany na konkurs „Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta” przez Ewelinę Gierłach.