Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa pełna smaków

Składniki:

  • ½ kury
  • 250 g wołowiny
  • 250 g kości wołowych
  • 3 marchewki
  • 3 pietruszki
  • 2 kalarepy
  • 1 seler
  • 2 pomidory
  • 1 słodka papryka
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 30 g suszonych grzybów
  • 100 g zielonego groszku
  • 4 jajka
  • 15 g makaronu
  • 100 g pieczarek
  • sól
  • kilka ziaren pieprzu

Sposób wykonania:
Wołowinę z kośćmi i kurą zalać 3 litrami wody.
Doprowadzić do wrzenia po czym doprawić solą do smaku.
Trzymać na ogniu około 30 minut, w trakcie odszumować i dodać czosnek, paprykę w proszku, zieleninę, pieprz oraz suszone grzyby.
Gotować pod przykryciem do miękkości mięsa, wówczas zdjąć z ognia, wlać łyżkę ziemnej wody i odstawić na 5 minut.
Po tym czasie przecedzić zupę i dodać do niej makaron, pokrojone pieczarki oraz warzywa.
Gotować do miękkości warzyw i makaronu po czym dodać mięso z kury oddzielone od kości.
Na sam koniec wbijamy delikatnie jajka i trzymamy jeszcze na ogniu do momentu, aż białko się zetnie, żółtko powinno pozostać płynne.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *