Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa ogórkowa z ryżem Grażyny

 

Składniki:

    • 1 ćwiartka z kurczaka
    • 1/2 kg porcji rosołowej z indyka
    • 2 marchewki
    • 1 pietruszka
    • kawałek selera
    • kawałek pory
    • 10 dag ryżu
    • 1/2 szklanki śmietanki słodkiej
    • 1 słoiczek przecieru ogórkowego
    • 2 liście laurowe
    • 3 ziela angielskie
    • 1 kostka bulionu drobiowego
    • 2 łyżki usiekanego zielonego koperku
    • 1 1/2 litra wody

Sposób przyrządzenia:
Marchew, pietruszkę, seler utrzeć na tarce jarzynowej / grube oczka / . Porę drobno pokroić. Mięso, jarzyny, przyprawy zalać woda. Zagotować. Wsypać ryż. Gotować przez 1 godzinę. Wyjąć mięso. Wlać przecier ogórkowy. Zaprawić śmietanką. Posypać koperkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *