Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Czatnej morelowo cebulowy

Składniki:

    • 2 duże, pokrojone na ćwiartki  czerwone cebule
    • 3 drobno posiekane ząbki czosnku
    • 1 szklanka suszonych moreli
    • ½ szklanki miodu
    • 1 łyżka oliwy
    • 1 laska cynamonu
    • 2 łyżeczki mielonego cynamonu
    • 1 łyżeczka kminku


    Sposób przyrządzenia:
    Wszystkie składniki wymieszać w rondlu, podlać wodą i powoli dusić na małym ogniu. Gdy cebula zmięknie, a morele lekko napęcznieją czatnej jest gotowy. Należy tylko usunąć laskę cynamonu i ewentualnie cukrem, solą i pieprzem skorygować smak. Znakomity dodatek do sera, mięsa, krakersów. Polecam, pychota.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *