Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa mięsna na ostro

Składniki:

  • 1 litr bulionu warzywnego
  • ½ kg mięsa wieprzowego
  • 3 cebule
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka zielona
  • 1 papryka żółta
  • 2 marchewki
  • 3 pomidory
  • 1 papryczka chili
  • 1 łyżeczka czerwonej papryki w proszku
  • sól, pieprz kajeński,
  • olej do smażenia

    Sposób przyrządzenia:
    Mięso umyć i pokroić w kosteczkę. Na oleju przesmażyć pokrojoną w kosteczkę cebulę na złocisty kolor. Papryczkę chili umyć i pokroić razem z pestkami dodać do cebuli. Dodać mięso, sól, pieprz i słodką paprykę, podlać szklanką bulionu i dusić około 10 minut. Partykę umyć usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę, marchewkę obrać i podzielić na cienkie plasterki. Warzywa wrzucić do garnka i zalać pozostałym bulionem i gotować na wolnym ogniu. Pomidory umyć, obrać i pokroić w ósemki, dodać do zupy. Dusić na małym ogniu jeszcze 15-20 minut. Podawać gorącą zupę z ciemnym pieczywem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *