Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa kremowa z buraków

Składniki:

  • 1 kg buraków
  • 1 biała cebula
  • 8 gałązek tymianku
  • 4 l bulionu warzywnego
  • 1 szkl. naturalnego jogurtu
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Obrane buraki pokroić po czym zalać je bulionem.
    Dodać połowę tymianku i trzymać na ogniu ok. 1,5 godziny po czym odstawić aby lekko ostygło, wówczas całość dokładnie zmiksować.
    W między czasie cebulę posiekać.
    Następnie zupę przelać na talerze, posypać posiekaną cebulę, resztą tymianku, pieprzem oraz przybrać łyżką jogurtu.

    Przepis nadesłany na konkurs "Znak Makłowicza" przez Marcina

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *