Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa- krem z pomidorów

Składniki:

    • 3 łyżki oliwy
    • 1 cebula
    • 2 ząbki czosnku
    • 1 kg pomidorów
    • 4 łyżki okruchów z chleba
    • bazylia
    • 2 szkl. bulionu drobiowego
    • sól
    • pieprz

Sposób wykonania: Posiekaną cebulę przesmażyć na rozgrzanej oliwie, wówczas dodać rozgnieciony czosnek i smażyć około minuty.
Następnie dodać pomidory pokrojone w drobną kostkę.
Całość wymieszać i gotować około 3 minut.
Po tym czasie zdjąć z ognia aby lekko ostygła.
Dodać okruchy z chleba, bazylię oraz bulion.
Całość dokładnie zmiksować po czym podgrzać na małym ogniu i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *