Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa kartoflana z kiszoną kapustą

Składniki:

  • 4 ziemniaki pokrojone w kosteczkę
  • 1 litr rosołu drobiowego
  • 1 posiekana cebula
  • 2 plastry wędzonego boczku
  • 20 dkg kiszonej kapusty
  • 3 łyżki śmietany
  • garść posiekanej zielonej natki pietruszki
  • sól, pieprz do smaku
  • 1 łyżeczka ostrej czerwonej papryki

    Sposób przyrządzenia:
    Ziemniaki ugotować w rosole. Kapustę poszatkować. Cebulę obrać, posiekać drobniutko i dusić z wodą/ 4 łyżki/ na małym ogniu. Przełożyć do ziemniaków. Boczek pokroić w kosteczkę i połączyć z pozostałymi składnikami zupy. Dodać śmietanę i zieloną natkę pietruszki. Wszystko przyprawić solą, pieprzem i papryką do smaku. Podawać z białym pieczywem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *