Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z zielonym ogórkiem i ziemniakami

 

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków
  • 1 mała cebula
  • Pudełeczko twarożku z ziołami prowansalskimi
  • 1 średni ogórek
  • 1 łyżeczka masła
  • łyżka ziół prowansalskich
  • łyżki śmietany kremówki
  • 1 kromka pieczywa tostowego
  • ½ szklanki rosołu warzywnego

 

 

Sposób przyrządzenia:
Ziemniaki umyć, obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Ogórek umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Na maśle zeszklić obraną i posiekaną cebulę, dodać ziemniaki, podlać rosołem i gotować około 20 minut. Przed końcem gotowania wrzucić pokrojony ogórek. Twarożek wymieszać z ziołami i dodać do ziemniaków. Z pieczywa tostowego zrobić grzanki. Zupę wylać na talerze, posypać grzankami i łyżką położyć kleks śmietany.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *