Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa jabłeczna

Składniki:

  • ½ kg kwaśnych jabłek
  • 1, 5 kg mięsa wieprzowego
  • 2 marchewki
  • pietruszka
  • łyżka mąki
  • 1 szkl śmietany
  • cukier
  • majeranek
  • sól
  • natka pietruszki

Sposób wykonania:
Marchewkę oraz pietruszkę obrać i pokroić na mniejsze kawałki, wrzucić do garnka.
Dodać jeszcze mięso i zalać całość wodą.
Gotować na małym ogniu około 45 minut.
Po tym czasie dodać obrane ze skórki jabłka i doprawić do smaku solą.
Trzymać na ogniu jeszcze około 10 minut.
Po tym czasie dodać mąkę wymieszaną ze śmietaną.
Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku cukrem.
Przed podaniem posypać majerankiem i natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *