Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa grzybowa z łazankami

Składniki:

  • 4 – 5 dag suszonych grzybów
  • 1 porcja włoszczyzny
  • 1 cebula
  • 1 opakowanie łazanek (25 dag)
  • sól, pieprz

Sposób wykonania:
Grzyby zalać wodą i odstawić na kilka godzin.
Po tym czasie ugotować w tej samej wodzie w której się moczyły.
Wrzucić jeszcze obraną i pokrojoną włoszczyznę razem z cebulą i gotować nadal około 20 minut.
Gdy grzyby będą miękkie przecedzić wywar a grzyby pokroić na mniejsze kawałki ponownie wrzucić do wywaru.
Gotować około 40 minut.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Na koniec ugotować łazanki według opisu na opakowaniu i podawać je razem z zupą.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *