Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa cebulowo-grzybowa

Składniki:

  • 3 łyżki masła
  • 170 g mieszanki grzybów
  • ½ szkl. cebuli pokrojonej na plasterki
  • 4 szkl. rosołu wołowego
  • ¼ szkl. wytrawnego sherry
  • ¼ łyżeczki soli
  • pieprz
  • 2 łyżki startego parmezanu
  • tymianek

    Sposób wykonania:
    Grzyby oraz cebulę wrzucić na patelnie z rozgrzanym masłem, smażyć około 8 minut.
    Po tym czasie wlać sherry oraz rosół.
    Wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Trzymać na ogniu około 5-7 minut.
    Przed podaniem posypać tymiankiem i parmezanem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *