Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: rosół wołowy

Zupa cebulowo-grzybowa

Składniki: 3 łyżki masła 170 g mieszanki grzybów ½ szkl. cebuli pokrojonej na plasterki 4 szkl. rosołu wołowego ¼ szkl. wytrawnego sherry ¼ łyżeczki soli pieprz 2 łyżki startego parmezanu tymianek Sposób wykonania: Grzyby oraz cebulę wrzucić na patelnie z rozgrzanym masłem, smażyć około 8 minut. Po tym czasie wlać sherry oraz rosół. Wymieszać i…

Zupa cebulowo-grzybowa

Składniki: 3 łyżki masła 170 g różnego rodzaju grzybów pokrojonych w plasterki ½ szkl. cebuli pokrojonej na plasterki 4 szkl. rosołu wołowego ¼ szkl. wytrawnego sherry ¼ łyżki soli pieprz 2 łyżki startego parmezanu tymianek Sposób wykonania: Cebulę oraz grzyby przesmażyć na rozgrzanym maśle. Gdy cebula się zeszkli wówczas wlać sherry oraz bulion. Doprawić do…