Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ziemniaki z niespodzianką

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków
  • 50 dag pieczarek
  • 1 cebula
  • garść posiekanej zieleniny
  • sól
  • pieprz
  • rosół z kostki

Sposób wykonania:

  1. Posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym tłuszczu, wówczas dodać drobno pokrojone pieczarki, udusić po czym dodać posiekaną zieleninę, wymieszać i doprawić do smaku.
    Następnie z ziemniaków ściąć czubki z jednej strony, z drugiej natomiast lekko przyciąć aby ziemniaki można było postawić po czym je wydrążyć i napełnić pieczarkowym farszem, przykryć ściętymi czubkami.
    Ułożyć ziemniaki w naczyniu żaroodpornym, podlać je rosołem i wstawić do rozgrzanego piekarnika, piec do miękkości.

    Przepis nadesłany na konkurs "Znak Makłowicza" przez Aleksandra

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *