Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ziemniaki z grilla z oliwą i octem balsamicznym

Składniki:

    • 4 długie, duże ziemniaki
    • oliwa
    • sól, pieprz
    • ocet balsamiczny
    • siekany koperek i natka pietruszki


    Sposób przyrządzenia:

    Ziemniaki obrać, wypłukać, pokroić wzdłuż na plastry o grubości około 1 cm. W rondlu doprowadzić do wrzenia wodę, dodać sól i plastry ziemniaków, gotować 10 minut, odcedzić, odparować. Ziemniaki polać oliwą, wymieszać. Piec  z obydwu stron na średnio nagrzanym grillu aż ziemniaki lekko się przyrumienią. Tak przygotowane ziemniaki wymieszać w miseczce z kilkoma kroplami octu balsamicznego i zielenina. Doprawić solą i pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *