Składniki:
-
- 1 pokrojony w plastry kabaczek
- 1 pokrojona w plastry cukinia
- 1 pokrojony w plastry bakłażan
- 1 czerwona cebula pokrojona w plastry
- 2 pokrojone w plastry pomidory
- 1 czerwona papryka, oczyszczona pokrojona w ćwiartki
- 1 żółta papryka, oczyszczona, pokrojona w ćwiartki
- 10 pieczarek bez trzonów
- 5 cebulek dymka
- sól morska, pieprz
- oliwa
- ocet balsamiczny
Sposób przyrządzenia:
Umyte i osuszone warzywa pokroić w plastry o grubości około 15 mm. Pieczarki oczyścić. Przyprawić solą i pieprzem, wymieszać z oliwą i octem balsamicznym. Piec na dobrze nagrzanym grillu po kilka minut z każdej strony. Dosmaczyć przyprawami i octem, wymieszać i podawać.