Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ziemniaki duszone w śmietanie

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków
  • 300 g cebuli
  • 2 łyżki masła
  • 200 ml śmietanki 22%
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Ziemianki obrać po czym pokroić na szerokie plastry, które przełożyć do garnka.
    Zalać je osolonym wrzątkiem.
    Trzymać na ogniu około5  minut po czym je odcedzić.
    Następnie posiekać cebulę i zeszklić ją na rozgrzanym maśle, wówczas dodać do niej ziemniaki oraz śmietanę.
    Całość wymieszać i trzymać na ogniu około 20 minut pod przykryciem.
    Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem i dodać jeszcze posiekany koperek.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *