Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Żeberka w pomarańczach i marchewce

Składniki:

  • 1 kg. żeberek wieprzowych
  • 1 puszka ananasów
  • 3 cebule
  • 6 łyżek sosu sojowego
  • 2 marchewki
  • 1/2 pomarańczy
  • olej

Przygotowanie:
Żeberka kroimy i obsmażamy na oleju. Cebule kroimy w ósemki, dodajemy do żeberek i dusimy. Przekładamy do rondla, wlewamy sok z ananasów i sos sojowy. Dusimy 20 minut. Marchewki kroimy w 2 cm. słupki, a ananasa w kostkę. Dodajemy do żeberek i dusimy 35 minut.Przed podaniem udekorować kawałkami pomarańczy.

Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Marzena Gad
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *