Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekanka z ziemniaków i rydzów lub pieczarek

Składniki:

  • 1 kg ugotowanych, rozdrobnionych ziemniaków
  • 50 dkg oczyszczonych rydzów lub innych grzybów
  • 3 łyżki masła
  • 1 pokrojony w plasterki por (biała część)
  • 15 dkg tartego żółtego sera
  • 1 szklanka dobrej śmietany
  • posiekana natka pietruszki
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Grzyby pokroić lub jeśli są małe tylko przyciąć trzony. Na patelnio rozgrzać masło, dodać grzyby, smażyć powoli aż odparuje wytwarzający się płyn. Duże naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, na dnie ułożyć warstwę z połowy ziemniaków, następnie rozłożyć warstwę podsmażonych grzybów i całość zakończyć warstwą pozostałych ziemniaków. Każdą warstwę przyprawić solą, pieprzem i posypać posiekaną natką pietruszki. Tak przygotowane danie posypać tartym serem i polać równomiernie śmietaną. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C przez 20 minut. Podawać gorącą z dodatkiem zieleniny.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *