Składniki:
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 15 g masła
- 1 cebula
- 6 dużych grzybów
- 1 łyżka posiekanego tymianku
- 1 łyżka posiekanego majeranku
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 4 jajka
- sól
- pieprz
- 100 ml gęstej śmietany
- 400 g ugotowanych ziemniaków
Sposób wykonania:
- Na rozgrzanym maśle i oleju podsmażyć posiekaną cebulę i grzyby po czym dodać tymianek, majeranek oraz pietruszkę.
Następnie dodać ziemniaki pokrojone w talarki oraz wlać jajka roztrzepane ze śmietaną solą oraz pieprzem.
Przelać całość do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec ok. 15 minut.Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Marta K