Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekanka z kalafiorem i mięsem mielonym

Składniki:

 

  • 1 kalafior

 

  • 2 cebule
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 60 g masła
  • 500 g mieszanki mięsa mielonego
  • 40 g mąki
  • ½ l mleka
  • 100 g goudy
  • gałka muszkatołowa
  • tłuszcz
  • ½ pęczka natki pietruszki

 

 

Sposób wykonania:

  1. Kalafiory podzielić na różyczki po czym gotować w osolonym wrzątku około 15 minut.
    W miedzy czasie na połowie rozgrzanego tłuszczu przesmażyć mięso mielone razem z posiekaną cebulą, pod koniec dodać jeszcze koncentrat pomidorowy.
    Powstałą masę przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego margaryną.
    Na mięso rozłożyć różyczki kalafiora.
    Na reszcie rozgrzanego tłuszczu przesmażyć mąkę, którą rozprowadzić mlekiem.
    Cały czas mieszając doprowadzić do wrzenia po czym dodać połowę startego sera.
    Trzymać jeszcze chwile na ogniu, aby ser się rozpuści, wówczas doprawić do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.
    Polać zapiekankę sosem i posypać resztą sosu.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 20 minut.
    Przed podaniem posypał posiekaną natką pietruszki.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *