Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pulpety z mieszanką warzywną

 

Składniki:

  • 500 g mieszanego mięsa mielonego
  • 1 jajko
  • 1,5 łyżeczki musztardy
  • cebula granulowana
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki oleju
  • 1 opakowanie mrożonej mieszanki warzywnej
  • 3 łyżeczki śmietany 30%
  • natka pietruszki

 

 

Sposób wykonania:
Do mięsa mielonego dodać musztardę, jajko oraz posiekaną cebule.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Z powstałej masy uformować frykadelki, które smażyć na rozgrzanym oleju około 15 minut.
W między czasie warzywa wrzucić na patelni i smażyć około 6 minut po czym dodać śmietanę i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Przed podaniem obłożyć frykadelki warzywami i posypać je posiekaną natką pietruszki.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *