Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekanka z jajek i szpinaku

Składniki:

  • 6 ugotowanych w mundurkach ziemniaków
  • 1 opakowanie szpinaku/ mrożony/
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • ½ szklanki bulionu warzywnego
  • 2 łyżeczki pestek dyni
  • 2 łyżki masła
  • 2 ugotowane jajka
  • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Ugotowane ziemniaki pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek  obrać , posiekać i podgrzać w rosole, dodać szpinak, przyprawić solą i pieprzem, dusić około 15 minut. Posypać pestkami dyni. Na patelni rozgrzać masło, smażyć na nim ziemniaki, ciągle mieszając. Jajka pokroić w ósemki. Gotową potrawę podawać ze szpinakiem i jajkami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *