Składniki:
- 80 dag pomidorów
- tłuszcz
- 3 ząbki czosnku
- 10 dag bułki tartej
- 15 dag startego żółtego sera
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka świeżego oregano
- pęczek bazylii
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
- Pomidory sparzyć po czym obrać ze skórki i pokroić w plasterki, wówczas ułożyć je w formie do sufletów wysmarowanej tłuszczem.
Całość oprószyć solą i pieprzem.
Następnie do bułki tartej dodać rozgnieciony czosnek, oliwę oraz starty ser.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz oregano.
Powstałą masę wyłożyć na pomidorach i posypać listkami bazylii.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni i zapiekać ok. 20 min.Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Paulla