Składniki:
Sos:
Sposób wykonania:
- Dynię zetrzeć na tarce o grubych oczkach po czym wbić jajko i dodać mąkę.
Całość dokładnie wyrobić i doprawić do smaku solą, wówczas formować małe placuszki, które smażyć na rozgrzanej oliwie.
W między czasie posiekać cebulę, którą zeszklić na oliwie, wówczas dodać koncentrat pomidorowy i trzymać przez chwilę na ogniu po czym wlać wodę i doprowadzić do zagotowania, dodać mięso, pozostawić na ogniu ok.5 min. co jakiś czas mieszając.
Następnie doprawić do smaku solą, pieprzem oraz szczyptą cynamonu. Upieczone placuszki ułożyć w naczyniu żaroodpornym, zalać sosem i wstawić na kilka minut do piekarnika.
Przed podaniem posypać posiekaną miętą i natką pietruszki.Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Paulla